Emekli, Dul ve Yetim Aylıklarının Ocak 2O23 Artışı Hakkında

Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 55. maddesinin 2. fıkrasına göre Emekli Sandığı Vakfımızca bağlanan gelir ve aylıklar, her yılın Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere, bir önceki altı aylık döneme göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan en son temel yılı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı kadar arttırılarak belirlenmektedir.

Aynı Kanunun geçici 20. maddesinin 12. fıkrası, Emekli Sandığı Vakfımız ile aynı kapsamda olan sandıklar tarafından bağlanmış veya bağlanacak olan gelir ve aylıklarda yapılacak artışların Kanuna göre bağlanan gelir ve aylıklara yapılan artışlardan fazla olamayacağı hükmüne amirdir.

2022 yılı ikinci altı ayına ilişkin en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı % 15,40 olarak gerçekleşmesine rağmen, kamu otoritesi tarafından, ekonomide yaşanan son gelişmeler dikkate alınarak emekli, dul ve yetim aylıklarına uygulanacak artış % 30 olarak belirlenmiş olup, Emekli Sandığı Vakfımızca da emekli, dul ve yetim aylıkları Ocak 2023 tarihinden itibaren % 30 oranında arttırılarak ödenmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,