Deprem Felaketinden Etkilenen Çalışan ve Emeklilerimize Sağlanan Hukuki Destek Hakkında

Bankamız İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nün duyurusuna aşağıda yer verilmiştir.

Değerli İş Bankalılar;

Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan ve pek çok ilimizi etkileyen deprem felaketinden olumsuz etkilenen çalışan ve emeklilerimizin bundan sonraki süreç içerisinde çeşitli konularda ihtiyaç duyabileceklerini düşündüğümüz hukuki desteğin sağlanması için hukuk birimlerimiz ile birlikte bir çalışma yapılmıştır. Bu kapsamda:

• Depremde birinci derece akrabalarını (anne, baba, kardeş, eş, çocuk) kaybeden çalışan ve emeklilerimize yönelik olarak veraset ilamı alınması, vesayet kararı alınması, gerekli diğer adli süreçlerin işletilmesi, noter işlemlerinin yapılması gibi adli ve idari organlarda yerine getirilmesi gereken her türlü hukuki işleme yönelik olarak gerekli hukuki destek Bankamız Avukatları tarafından sağlanacaktır.
  • Bu çalışan ve emeklilerimizin dava süreçlerini de gerektiren özel hukuki ihtiyaçlarının bulunması halinde, Bankamızın anlaşmalı olduğu özel hukuk bürolarından ayrıca destek alınabilecektir. Bu kapsamda hukuk bürolarına ödenmesi gereken ücret, Bankamız tarafından karşılanacaktır.
  • Deprem felaketinden etkilenen diğer çalışanlarımız ise ihtiyaç duydukları hukuki danışmanlık hizmetine 26.08.2022 tarihli duyurumuzda yer verilen “Odak Sensin” programı kapsamında sunulan 0212 800 34 34 numaralı telefondan ulaşabilecektir. Söz konusu desteği aldıktan sonra ilave bir yardım talebi bulunan çalışan ve emeklilerimiz de soru ve taleplerini Bölümümüze aktarabileceklerdir.

Konuyu bilgilerinize sunar, bu vesileyle bir kez daha felakette hayatını kaybeden İş Bankalıları ve vatandaşlarımızı saygıyla anarken, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz.

Saygılarımızla,

6 Mart 2023