Çalışanlar İçin

“Bir yeri iftihar vesilesi yapanlar o yere emek veren, orayı büyüten ve yarınlara taşıyanlardır.”

Çalışanlar İçin

Çalışanların sosyal güvenlik sistemine dahil olmaları bir hak ve aynı zamanda bir yükümlülüktür. Çalışmaya başlayanlar kanunen mutlaka sosyal güvenlik sistemine dahil olmak zorundadır.

506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun geçici 20. maddesi kapsamında Kamu’nun zorunlu sosyal güvenlik kurumları yerine kaim, fayda esaslı, birinci basamak bir sosyal güvenlik kuruluşu olan Vakfımızın, Vakıf Senedinin 4. Maddesi kapsamında, çalışanların Bankada işe girişi ile Vakıf üyeliği başlamakta ve sosyal güvenlik sistemine dahil olmaktadırlar.

Ayrıca, 5838 sayılı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” gereğince, Vakfımız üyelerinin işe başlama ve işten ayrılma tarihleri de en geç 10 gün içinde, internet ortamında Sosyal Güvenlik Kurumu’na da bildirilmektedir.

Tabi olduğu yasa uyarınca Vakfımızın sağladığı sosyal güvenlik yardımları da, en az Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/1-a maddesi kapsamındaki sigortalılara sağladığı sosyal güvenlik yardımları seviyesinde olmak zorundadır. Bu husus ayrıca, Vakıf Senedinde de hüküm altına alınmıştır.

Henüz emekli olmamış ve kendilerinden prim geliri elde edilen çalışanlar ile isteğe bağlı üyeler aktif üyelerimizi oluşturmakta olup, genel bilgiler ile sıkça sorulan sorulara bu bölümde yer verilmiştir.